Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Над 17 хиляди души са направили предварителна поръчка за купуване на турския електрически автомобил ТОГГ

Над 17 хиляди души са направили предварителна поръчка за купуване на турския електрически автомобил ТОГГ

Министърът на промишлеността и технологиите на Турция Мустафа Варанк съобщи, че 17 275 души са направили предварителна поръчка за купуване на турския електрически автомобил ТОГГ (TOGG) за по-малко от 24 часа, откакто компанията производител обяви, че приема на предварителни поръчки, предаде БТА, цитирайки държавната телевизия ТРТ-Хабер.

След като започна масовото производство на автомобила в края на октомври м. г. компанията съобщи на 14 март, че предварителни поръчки ще може да се приемат от 16 до 27 март.

Междувременно само през първите четири часа от отварянето на възможността за поръчки 7734 души са подали искане за предварителна поръчка. След приключване на процеса по приемане на предварителни поръчки (на 27 март), на 28 март в присъствието на нотариус ще се проведе цифрово теглене, след което ще станат ясни първите 12 хиляди души, които скоро ще могат да станат собственици на автомобил ТОГГ.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.