Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Над 200 делегати от около 100 държави идват в София за Шестия световен конгрес на информационните агенции

Над 200 делегати от около 100 държави идват в София за Шестия световен конгрес на информационните агенции

На 13 и 14 юни 2019 г. в зала 3 на НДК ще се проведе най-голямото в историята на България международно медийно събитие – Шестия световен конгрес на информационните агенции. Домакин на форума е Българската телеграфна агенция.

Мотото на конгреса е „The Future of News“ („Бъдещето на новините“). Във фокуса на дискусиите са темите за фалшивите новини, изкуствения интелект, новите модели на собственост на информационните агенции и новите източници на информация.

Във форума ще участват над 200 делегати от около 100 държави – лидери на водещи новинарски агенции от 5 континента, изтъкнати журналисти от най-влиятелните световни издания, знакови имена от социалните медии.

Сред тях са изпълнителният директор на Press Association, Великобритания, и президент на Световния съвет на информационните агенции Клайв Маршал, президентът на DPA и президент на Европейския алианс на информационните агенции (EANA) Петер Кропш, генералният директор на AZERTAC и президент на Световния конгрес на информационните агенции Аслан Асланов, директорът на Института на Reuters за проучване на журналистиката, лектор по политически комуникации в Оксфордския университет и главен редактор на Международния журнал за преса и политика Расмус Нилсен, изпълнителният директор и управляващ International News Media Association Ърл Уилкинсън, журналистът и писател Ерик Уайнър.

Тържественото откриване е на 13 юни от 10 часа. Работните заседания на Шестия Световен конгрес на информационните агенции ще се предават на живо на сайта на Конгреса (https://www.nawc.bg/) и на сайта на Българската телеграфна агенция (http://www.bta.bg/). БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.