Home»СПОРТ»Не е до мотивация, липсва ни класа!

Не е до мотивация, липсва ни класа!

Загуба от Франция и равен срещу далеч по-слабия отбор на Люксембург – това е финалът на поредните квалификации. Окуражаващи победи срещу Холандия и Швеция, победа с триста зора у дома срещу Люксембург, загуба и безлична игра навън срещу Беларус, отново безлична игра и хикс срещу аутсайдера Люксембург. Равносметката – 13 точки, от които само 1 като гост и отново сме 4-ти в поредните квалификации за голямо първенство и отново сме аут от такова.

Не може да виним Петър Хубчев, според мен той направи каквото можа, но не мога да кажа същото за футболистите. Да, разбирам да не може да победим превъзхождащите ни с няколко класи французи, но да не може да бием и в двата мача отбори като Беларус и Люксембург, това не мога да си го обясня! Колегите коментиращи мача в студиото на БНТ след срещата казаха, че срещу силните съперници сме показали, че имаме класа, с което аз далеч не мога да се съглася. Класа нямаме и никога не сме имали откакто Мартин Петров, Стилиян Петров и Димитър Бербатов не защитават нашите цветове. Оттогава насам аз поне класа в националния отбор не съм видял, ако някой има доводи за противното, нека ги изложи!

Да, в определени мачове играхме правилно тактически и показахме характер както бе срещу Холандия и Швеция. В други мачове не показахме характер, не показахме достатъчно себераздаване. Трябва ли играчи стигнали до националния отбор да ги „удрят по главите“ за да играят добре, за да не проспят дадено полувреме или мач? Каква друга по-специална мотивация трябва на един играч от това да играе за националния отбор, от това че му се дава шанс да блести на една витрина откъдето си изкарва хляба.

И не знам какво виждат колегите, които казват, че този отбор е има потенциал? Кажете ми един играч, който играе в отбор над средно ниво в силно първенство?! Да оставим настрана сегашните избраници в „А“ националния, ами да погледнем младежите и юношите ни – вижте последните резултати там, имаме ли някакъв успех?! Ами погледнете само състава на народната ни гордост „Лудогорец“ – колко българи играят там? Единствен Светослав Дяков, който не намира място в състава от последните мачове на трикольорите. Колко талантливи родни играчи играят в „Левски“, в ЦСКА? Колко от тях излизат от школите? Толкова много хвалим „Лудогорец“, ами за шест години колко национала изкараха, колко родни таланти създадоха, развиха и продадоха в чужбина? Когато не си задаваме правилните въпроси, няма как да имаме правилни отговори на слабостите във футбола ни. Ето, пак сме четвърти в групите, пак сме аут от голямо първеснтво, аз не можах да намеря доводи за славна епопея, може би някой от вас ще намери, колеги…

Мехмед Мехмедов

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.