Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Не се шегувайте с турската баклава! (Видео)

Не се шегувайте с турската баклава! (Видео)

Едно видео, споделено в социалните мрежи, на което се показва как се приготвя турска баклава буквално влуди ценителите на вкусния сиропиран десерт. Защото приготвеният десерт във видеото, озаглавено „Класическата рецепта за баклава на Сара“ прилича на всичко друго, но не и на баклава, избухнаха турските потребители в социалните мрежи.

Рецептата е споделена в Туитър от профила на „Tasty“, а най-много се поучвстваха засегнати жителите на турския град Газиантеп, който се смята за един от традиционните градове, където се прави турска баклава с вълшебен вкус.

Под профила със споделеното видео заваляха гневни коментари в Туитър.

„Положението е трагично“

От друга страна, известният турски гастроном и водещ на телевизионно предаване за кулинария Ведат Милор също реагира в социалната мрежа на това видео, публикувано в ЮтЮб канала „Tasty“ на онлайн медията „BuzzFeed“. В своя ироничен коментар Ведат Милор заяви, че „положението е трагично“.

„Ако Сара не живее в нашите географски ширини и нарича това „класическа баклава“, аз призовавам либералите в САЩ да протестират срещу „културното плагиатство“. Но ако Сара живее в нашите географски ширини и казва на това нещо „класическа баклава“, то тогава положението е трагично“, написа Ведат Милор в Туитър.

„Баклавата не е била подлагана на такова унижение от създаването си насам.“

„Това е срам за самата баклава.“

„Не, не, с баклавата шега не бива!“

„Изтрийте това видео.“

„В Газиантеп сигурно са изпаднали в нервна криза.“

Това бяха част от язвителните коментари в социалната мрежа Туитър, с които турските граждани разкритикуваха несполучливия експеримент на Сара да направи „класическа турска баклава“. Obzornews.bg

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.