Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»„Нетфликс“ ще екранизира „Любов“ на Елиф Шафак

„Нетфликс“ ще екранизира „Любов“ на Елиф Шафак

Романът „Любов“ на популярната турска писателка Елиф Шафак ще бъде екранизиран от „Нетфликс“. Това съобщават турските медии.

Според публикуваната информация „Нетфликс“ е закупил правата за „Любов“ и романът ще бъде екранизиран под формата на сериал. Но не се съобщава подробности за концепцията на сериала.

За закупуването на правата на романа „Любов“ от страна на американската компания за видео стрийминг „Нетфликс“ бе съобщено по време на Международния панаира на книгата във Франкфурт, който се провежда между 16-20 октомври.

Не се съобщават подробности за началото на снимките около новия сериал на „Нетфликс“ по романа „Любов“ на Елиф Шафак. Няма подробности и за актьорите, които ще се загърбят да изиграят главните роли в сериала.

„Любов“ е преведена на 37 езика, включително и на български. „Любов“ обединява в едно Изтока и Запада, минало и настояще, за да даде на читателя завладяващ, драматичен и жив разказ за любовта. Това е книга, която най-вече отговоря на големия въпрос: „Как любовта може да промени живота ни?”.

Елиф Шафак пише „Любов“ в продължение на 15 години и половина. Увлечена по суфизма още като студентка, авторката е вдъхновена от историята на странстващия дервиш Шамс от Тебриз и средновековния духовник, мистик и поет Руми. Във времена на фанатизъм и класови предразсъдъци те отстояват духовността, която носят в сърцата си, и отварят дома си за хора от всички прослойки на обществото. Твърдо вярват в учението за любовта като основна градивна частица на живота, любовта, която свързва хората през векове, култури и географски ширини.

Ела Рубинстайн е 40-годишна домакиня от Бостън, майка на три деца и рецензент към литературна агенция. Първата й задача е да прочете и оцени „Сладко богохулство” – роман, написан от напълно неизвестен автор на име Азис Захара. Книгата на Захара разказва през погледа на различни хора за пътя, извървян от Шамс към Руми, както и за ролята, която дервишът изиграва при трансформирането на успешния, но нещастен духовник, в отдаден мистик, страстен поет и защитник на любовта. Завладяна от „правилата” на суфизма, които защитават равенството на всички хора и религии и искрицата любов, която всеки носи в себе си, Ела осъзнава, че историята на Руми е огледало на нейния живот и че Захара – както Шамс, идва, за да я освободи.

obzornews.bg

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.