Home»АКЦЕНТ»ОАЕ ще инвестира във възобновяеми енергийни източници в Турция

ОАЕ ще инвестира във възобновяеми енергийни източници в Турция

Престолонаследникът на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян, който беше на посещение в Турция по покана на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, бе посрещнат с официална церемония пред президентския дворец в Анкара.

След срещата на четири очи между турския президент и престолонаследника на ОАЕ са се състояли разговори между делегации на двете страни.

След разговорите са били подписани 10 двустранни споразумения за преки инвестиции в Турция и сътрудничество в областта на енергетиката, петролнохимическата индустрия, технологиите, транспорта, инфраструстурата, здравеопазването, финансовите услуги, хранително-вкусовата промишленост и земеделието. Споразуменията в сферата на енергетиката включват и инвестиции в Турция в проекти за възобновяема енергия за мощност до 3 гигавата.

БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.