Home»АКТУАЛНО»Обявиха извънредно положение в страната до 13 април

Обявиха извънредно положение в страната до 13 април

Парламентът гласува обявяването на извънредно положение в страната заради коронавируса от 13 март до 13 април, предаде БГНЕС.

Всички депутати гласуваха единодушно решението за обявяване на извънредно положение.

Показахме, че можем да преодоляваме противоречия, но най-вече, че можем да мислим за народа си, заяви премиерът Бойко Борисов след гласуването.

На призива на Корнелия Нинова да се актуализира бюджетът, Борисов заяви: „Не е честно към което и да е следващо правителство да се вземат решения, с което мнозинството лесно да похарчи много пари. Предлагам от всяка парламентарна група да се излъчат финансови и икономически експерти и да направим национален щаб”.

Министри и ваши експерти ще вкараме в този щаб. Това не подменя финансовата и икономическата комисия, но в една делова обстановка да знаем с какви пари разполагаме и когато актуализираме бюджета, тази мазнинка за държавата как да бъде разпределена, добави още Борисов.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.