Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Онкоболни деца от Газа ще бъдат докарани за лечение в Турция

Онкоболни деца от Газа ще бъдат докарани за лечение в Турция

Министърът на здравеопазването на Турция Фахреттин Коджа съобщи, че онкоболни деца от Газа ще бъдат докарани в Турция за лечение, предаде БТА, цитирайки турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

„Човешката трагедия в Газа продължава да се засилва до степен да е невъзможно да се предоставят здравни услуги. Разрушенията, причинени от Израел в Газа, затрупаха под руини всички ценности на човечеството. Още от първия ден ние координираме действията си с египетското министерство на здравеопазването, за да подпомогнем здравните услуги, включително със създаването на полеви болници“, каза министърът и добави, че за съжаление до момента тези усилия не са дали резултат за осигуряването на здравни услуги.

В тази връзка разговарях с израелския министър на здравеопазването, каза още Коджа, добавяйки, че в Турция ще бъдат докарани болни от рак деца от Газа, за да бъдат лекувани.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.