Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Още два класа ще учат присъствено в Турция, три остават дистанционно

Още два класа ще учат присъствено в Турция, три остават дистанционно

Още два класа започват присъствено обучение в Турция от началото на ноември, съобщи турският в. „Поста“.

На училище вече ходят учениците от 1-и, 2-и, 3-и, 4-и, 8-и и 12-и клас в страната, а на 2 ноември към тях ще се присъединят и децата от 5-и и 9-и клас, съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган.

Предвижда се в най-скоро време да бъде обявена и датата, на която в присъствения учебен процес ще се включат и останалите ученици, каза той.

Междувременно до две седмици ще започнат тестовете върху хора на ваксина местно производство, съобщи още президентът, добавяйки, че Турция се стреми „да разреши въпроса с ваксината до пролетта“.

Учебната година в Турция започна изцяло дистанционно на 31 август. От 21 септември първолаците и децата от предучилищните групи първи започнаха да посещават учебните заведения в рамките на плана за поетапното им отваряне за учащите. Постепенно към тях се присъединиха и други класове. Присъственото обучение не е задължително и може да бъде отказано в полза на варианта за онлайн обучение. БНР

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.