Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Отпада забраната за влизане в България през Турция

Отпада забраната за влизане в България през Турция

Отпада временната забрана за влизане на територията на България на лица и пътни превозни средства през граничните пунктове с Турция, предаде БНР.

Забраната беше въведена на 24 април – първия ден от свещения за мюсюлманите месец рамазан.

Мярката целеше предотвратяване на движение на автобуси и лични автомобили от Турция към България в началото на празничните дни.

до полунощ действаха изключенията за тежкотоварни автомобили, превозни средства със специален режим на движение, автомобили, превозващи хора, които се нуждаят от лечение, както и автомобили, изпълняващи хуманитарни мисии.

След полунощ забраната за влизане на автобуси и леки автомобили от Турция се отменя.

Министърът на външните работи Екатерина Захариева, която обсъди преди дни въвеждането на временните мерки с турския си колега Мевлют Чавушоглу предупреди, че дори и след отпадането на забраната, гражданите, пътуващи между България и Турция ще бъдат поставяни под карантина във всяка от двете държави при всяко преминаване на границата.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.