Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Партията Баас спечели изборите в Сирия

Партията Баас спечели изборите в Сирия

Управляващата в Сирия партия Баас и съюзниците ѝ очаквано спечелиха състоялите се в неделя парламентарни избори в страната, белязани от ниска избирателна активност, съобщиха Франс прес и ДПА.

Опозицията в изгнание окачестви вота като „маскарад“.

По данни на Централната избирателна комисия партията Баас на президента Башар Асад и съюзниците ѝ, обединени в блока „Национално единство“, са спечелили 183 места в 250-членния парламент. Избирателната активност е била малко над 33 процента, значително по-ниска от тази на предишните избори през 2016 година – повече от 57 на сто, обявиха на пресконференция от Централната избирателна комисия.

Сред победителите на вота фигурира бизнесменът Хусам Катерджи, който е обект на санкции на Европейския съюз, отбелязва Франс прес.

Това бяха третите парламентарни избори от началото на конфликта през 2011 г., който отне живота на 380 хиляди души и прокуди в чужбина милиони сирийци. БНР

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.