Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Повече от четвърт милион заразени с Covid-19 са се възстановили

Повече от четвърт милион заразени с Covid-19 са се възстановили

Повече от четвърт милион заразени са се възстановили от началото на пандемията по света, показват данни на Университета „Джонс Хопкинс“. Починалите са над 69 хиляди.

525-те жертви на Covid-19 от изминалото денонощие в Италия са най-малко за един ден от 19 март насам. За първи път от възникването на епидемията в страната намалява броят на хоспитализираните. За трети пореден ден намалява броят на новите смъртни случаи и в Испания.

Починалите във френски болници през последните 24 часа от Covid-19 са 357. Това е най-малкият брой жертви на коронавируса за денонощие през последната седмица, съобщи генералната здравна дирекция, цитирана от Франс прес. Общо 8 078 души са починали от началото на епидемията във Франция, 5 889 от тях в болници и 2 189 в старчески домове и други медицинско-социални заведения.

Около 80% от гражданите на Руската федерация, които са заразени с новия коронавирус, са хора на възраст от 18 до 60 години, защото в тази група са най-големият брой хора, завърнали се от чужбина, съобщиха местните власти. От останалите 20 на 100 – 15% са хора над 60 години и 5% са деца.

Всички завърнали се от чужбина ще бъдат тествани, но в режим на изолация, защото руският опит показва, че след самолетен полет рязко се променя състоянието на лигавиците и установяването на патогена е най-трудно. Затова пътникът трябва да бъде поставен в изолация и чак след това да бъде изследван.

Към днешна дата в Русия са регистрирани 5 389 случаи на коронавирус, като повече от половината са в Москва. По данни на федералния оперативен щаб, починалите са 45 души, посочва ТАСС. БНР

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.