Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Премиерите на Азербайджан и България откриха новата авиолиния Баку – София

Премиерите на Азербайджан и България откриха новата авиолиния Баку – София

Премиерите на Азербайджан и България Артур Расизаде и Бойко Борисов откриха на летище „Гейдар Алиев“ новата авиолиния Баку – София.
Полетите ще се извършват един път седмично с азерската ниcкотарифна авиокомпания „Buta Airways“, която е дъщерна компания на националния авиопревозвач „Azerbaijan Airlines“. По този начин България става първата дестинация в Европейския съюз, където „Buta Airways“ ще осъществява директни полети, пише БТА.
Според двамата премиери директната самолетна линия между столиците на България и Азербайджан ще допринесе за развитието на бизнес и икономическите връзки и ще популяризира туризма на двете страни. „Българите могат сега да пътуват само за 29 евро в тази прекрасна страна“, каза Борисов.
След приземяването на първия полет от Баку на летище София министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще открие и на българска земя първата редовна въздушна линия между България и Азербайджан. Събитието се организира съвместно с извънредния и пълномощен посланик на Република Азербайджан в Република България Н. пр. Наргиз Гурбанова.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.