Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Проучване: За турците икономиката е най-големия проблем

Проучване: За турците икономиката е най-големия проблем

Икономиката е главният проблем на Турция според над 70 на сто от турците, а турският президент Реджеп Тайип Ердоган е лидерът, който може да се прави с проблемите на страната, според най-голямата група от анкетираните, съобщава сайтът „Хаберлер“, цитиран от БТА.

Според допитването на агенция „Асал“, проведено в периода 15-18 март на територията на 28 окръга, 72% от турците казват, че най-големият проблем на страната са икономическите трудности. 9,5% посочват безработицата, 5,3% – образованието, а 4,5% – правосъдието.

Запитани кой лидер ще реши проблемите на Турция, 26% отговарят, че това е настоящият президент Реджеп Тайип Ердоган, а 19% – лидерът на опозиционната Народнорепубликанска партия Кемал Кълъчдароглу. Следва лидерката на „Добра партия“ Мерал Акшенер със 7,5%. На четвърто място е бившият съпредседател на прокюрдската Демократична партия на народите Селяхаттин Демирташ, който се намира в затвора, с 5,6%, а след него се нареждат кметовете на Анкара и Истанбул Мансур Яваш и Екрем Имамоглу съответно с 3,8 и 3,2 процента.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.