Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Путин, Ердгоган и Рохани ще се срещнат днес за Сирия

Путин, Ердгоган и Рохани ще се срещнат днес за Сирия

Президентите на Русия, Турция и Иран Владимир Путин, Реджеб Таип Ердоган и Хасан Рохани ще се срещнат днес в Техеран, предава ТАСС.

Това е третата среща на върха в този формат за урегулиране на ситуацията в Сирия. Предишните две прояви се състояха на 22 ноември 2017 година в Сочи и на 4 април 2018 година в Анкара. След края на срещата в турската столица страните приеха съвместно заявление, в което изразиха намерението си да продължат с преговорите на най-високо равнище.

Помощникът на руския президент Юрий Ушаков каза, че настоящата среща на лидерите на трите държави ще бъде посветена изключително на ситуацията в зоната за деескалация в провинция Идлиб и на очакваните провокации с използване на химическо оръжие.

Преговорите ще започнат с встъпително изявление на тримата президенти в присъствие на медиите, а след това дискусиите ще продължат при закрити врата.

Техеран ще бъде домакин и на двустранни преговори. След края на тристранната среща на върха Владимир Путин ще проведе двустранни разговори последователно с Ердоган, Рохани и с духовния лидер на Ислямската република аятолах Хаменей. ТАСС/БГНЕС

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.