Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Путин и Ердоган потвърдиха общите интереси на Русия и Турция

Путин и Ердоган потвърдиха общите интереси на Русия и Турция

Ситуацията в Сирия са обсъдили в разговор по телефона руският и турският президент Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган, съобщиха от администрацията на турския държавен глава. По-рано турският лидер е заявил, че няма никаква необходимост Турция и Русия да влизат в конфликт, предаде БНР.

Според разпространеното от турското президенство прессъобщение турският държавен глава е подчертал, че нападението срещу турските части в Сирия нанася удар срещу съвместните усилия на Анкара и Москва за установяване на мир в близкоизточната страна. Той е отбелязал още, че Турция и в бъдеще ще използва правото си на законна самоотбрана в случай на други подобни атаки в Сирия.

По-рано Реджеп Ердоган изтъкна пред журналисти стратегическите проекти между Русия и Турция, сред които АЕЦ „Аккую“ и газопроводът „Турски поток“. Турският държавен глава направи коментара си пред водещи журналисти на борда на президентския самолет на връщане от визитата си в Украйна. По думите му Анкара няма намерение да направи крачка назад по отношение на сделката за ракетните комплекси С-400.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.