Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Редица известни личности, сред които бивш футболист и бивша „Мис Турция“, влизат в състава на новия турски парламент

Редица известни личности, сред които бивш футболист и бивша „Мис Турция“, влизат в състава на новия турски парламент

Редица известни личности, сред които бивш футболист и бивша „Мис Турция“, влизат в състава на новия турски парламент, предават турските медии.

Бившият футболист Юнал Караман става депутат от „Добра партия“ от централния турски окръг Коня.

Седа Саръбаш, която през 2006 г. спечели титлата „Мис Турция“, е избрана за народен представител от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) от югозападния окръг Айдън, пише в. „Хюриет“.

Бахадир Йенишехирлиоглу, актьор, известен с участието си в исторически сериал, става народен представител на ПСР от западния окръг Маниса.

Юджел Арзен, който е и композитор на песента на „Векът на Турция“, влиза в Меджлиса като депутат на ПСР от Истанбул.

Журналистът и писател Хулки Джевизоглу също става народен представител от ПСР от Истанбул.

Бившият посланик на Турция във Вашингтон Намък Тан, който е бил и главен дипломатически съветник на бившия президент Абдуллах Гюл, и Мустафа Саръгюл, бивш кмет на истанбулския квартал Саръйер, са избрани за депутати от листите на основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП).

Тюркан Елчи, съпругата на Тахир Елчи, бивш председател на адвокатската колегия в Диарбекир, който бе убит при въоръжено нападение, също успя да влезе в парламента като депутат от НРП от Истанбул.

Илияс Топсакал, заместник-ректор на Истанбулския университет и историк, известен с изследванията си върху турската история, е избран за депутат от Партията на националистическото действие (ПНД) от черноморския окръг Самсун.

Айюдже Тюркеш Таш, дъщеря на покойния Алпарслан Тюркеш, основател на Партията на националистическото действие (ПНД), също успя да влезе в парламента от листата на „Добра партия“ от Адана. БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.