Home»СПОРТ»Ружди Ружди: Постигнах всичко в спорта, но искам още

Ружди Ружди: Постигнах всичко в спорта, но искам още

След завръщането си от Световното първенство по лека атлетика за спортисти с увреждания в Лондон Ружди Ружди не спира да мечтае. “Аз постигнах всичко в спорта, но искам още”, това заяви олимпийският ни шампион от Параолимпиадата в Рио 2016. Споделя, че не е доволен от постижението си в Лондон, въпреки че постави нов световен рекорд, вдигайки летвата до 12,47 м в дисциплината тласкане на гюле. Според него
времето му е повлияло зле: “Беше много влажно, дъждовно и това ме скова. Казах на треньора си, че не се чувствам добре, но той ми каза, че ще се справя и аз подобрих рекорда”, припомня си Ружди. “Вече гледам напред към другите състезания. За втори златен медал от параолимпиада е рано да говоря. Най-важното е да сме живи и здрави, да нямам контузии и да продължавам да работя по този начин”, пожелава си двукратният световен шампион. Подготовката на състезателите ни продължава в Павел баня.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.