Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Ryanair: Ерата на полетите за 10 евро приключи

Ryanair: Ерата на полетите за 10 евро приключи

„Рязкото покачване на цените на горивата означава, че Ryanair вече няма да предлага полети на ниски цени“, заяви главният изпълнителен директор на Ryanair Майкъл О’Лиъри.

„Няма съмнение, че в долния край на пазара са нашите наистина евтини промоционални тарифи – тарифите за 1 евро, за 0,99 евро, дори за 9,99 евро. Мисля, че няма да виждате тези тарифи през следващите няколко години“, каза О’Лиъри в интервю за програмата Today на BBC Radio 4.

Миналата година средната цена на билетите на Ryanair се е повишила с около 40 евро, а през следващите пет години се очаква увеличение с още до около 50 евро.

Въпреки че призна, че нарастващите разходи за гориво оказват влияние върху разполагаемите доходи на хората, О’Лиъри заяви, че е уверен, че броят на пътниците на авиокомпанията ще остане стабилен, тъй като нискотарифните варианти ще продължат да бъдат популярни.

„Смятаме, че хората ще продължат да летят често“, каза той. „Но смятам, че хората ще станат много по-чувствителни към цените и затова моят възглед за живота е, че хората ще намалят харчовете си в милиони.“ БГНЕС

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.