Home»АКТУАЛНО»Сезонът на зимнината е в разгара си

Сезонът на зимнината е в разгара си

Туршията остава запазена марка за повечето български семейства. Вече повечето хора започнаха да купуват зеленчуци, за да се подготвят за зимата.

Според търговците на зеленчуковата борса във Варна се продават по-евтини плодове и зеленчуци по пазарите спрямо същия период на миналата година.

Доматите за консервиране се продават на цена от 50-65 стотинки за килограм. Червената капия и камбите са 1,20 лева, а патладжана върви по 75-80 стотинки. Грубите изчисления показват, че 100 бурканчета домашно кьопоолу ще излязат около 30 лева на домакините, а пикът на туршиите тепърва предстои, като се очаква цените да продължат да се повишават.

По-евтино ще излезе, ако вместо да си приготвяте зимнината сами, я купите от магазина. Не малко домакини обаче предпочитат домашното производство въпреки по-високите цени, тъй като само така са сигурни, че хапват качествена и по-вкусна туршия или лютеница.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.