Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Съпругата на журналиста Джан Дюндар е напуснала Турция

Съпругата на журналиста Джан Дюндар е напуснала Турция

Съпругата на турския журналист и бивш главен редактор на вестник „Джумхурийет“ Джан Дюндар – Дилек Дюндар съобщи в социалната мрежа Туитър, че е напуснала Турция.

Задграничният паспорт на Дилек Дюндар беше отнет от турските власти, заради което тя е напуснала Турция по нелегален път. Това става ясно от нейния пост в Туитър.

„В продължение на три години без да е налице разследване срещу мен, ми беше отнет задграничният паспорт по незаконен начин. Бях възпрепятствана да напускам страната. Опитах всички възможни законови пътища, но без резултат. Конституционният съд две години не разглеждаше делото ми. Те не спазиха Конституцията, а цената, която аз платих, спазвайки законите, беше раздялата ми със семейството. Накрая използвах правото си на майка и отидох при семейството си. Надявам се в най-кратко време Турция да се върне към правовия ред и всички разделени семейства да се съберат“, написа Дилек Дюндар.

Дилек Дюндар сподели и снимка, на която тя е със съпруга си Джан и синът им Еге.

Дилек Дюндар не споменава как е напуснала Турция.

Obzornews.bg

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.