Home»АКТУАЛНО»Сръбски вицепремиер изпя „Осман ага“ в чест на Ердоган

Сръбски вицепремиер изпя „Осман ага“ в чест на Ердоган

Първият вицепремиер и министър на външните работи на Сърбия Ивица Дачич изпя песен на турски език по време на тържествената вечеря в чест на турския президент Реджеп Ердоган в Белград.

Видеоклип с изпълнението на Дачич във вторник вечерта се появи в социалните мрежи, както и в сайтовете на много сръбски медии. На записа може и чуе да се види как Дачич, с микрофон в ръце, пее песента „Осман ага“ край масата, на която седят Ердоган и съпругата му Емине, заедно със сръбския президент Александър Вучич и съпругата му Тамара. Двамата държавни ръководители, както и другите присъстващи на вечерята, поздравяват първия дипломат на Белград с бурни аплодисменти.

На друго видео Дачич пее популярната на Балканите песен „Милячка“ на босненския изпълнител Халид Бешлич.

Ивица Дачич е известен с любовта си към пеенето и често го прави на тържествени приеми и пред камерите. Например, на официалната вечеря в чест на откриването на Съвета на министрите на външните работи на ОССЕ през декември 2015 г. в Белград той изпълни „Подмосковные вечера“, а на официалната вечеря по повод встъпването в длъжност през юни тази година на президента Вучич той изпя O Sole Mio пред бившия италиански външен министър Франко Фратини. БГНЕС

Ето и видео от събитието:

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.