Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Срещата между Путин и Ердоган приключи след тричасови разговори

Срещата между Путин и Ердоган приключи след тричасови разговори

Срещата между руския президент Владимир Путин и турския му колега Реджеп Ердоган в Сочи приключи след тричасови разговори, предаде БТА, цитирайки ТАСС.

По думите на Путин срещата е била конструктивна и делова, и на нея са били разгледани всички ключови въпроси.

Руският президент каза, че двете страни увеличават използването на националните валути за сметка на долара и еврото във взаимните си разплащания и добави, че до септември тази година Русия е доставила на Турция повече от 10 млрд. куб. метра газ, а „Газпром“ е представил пътна карта за изграждане от Анкара на газов хъб, посочва Ройтерс.

Двамата лидери са обсъдили също войната в Украйна и Черноморската зърнена сделка, посочи Путин и допълни, че Русия е била принудена да се оттегли от сделката. Той посочи, че цените на зърното падат и няма дефицит на храни по света.

Руският президент увери, че Москва ще бъде готова да се върне към изпълнение на зърнената сделка веднага щом всички ангажименти по нея бъдат изпълнени. Той каза, че Русия е близо до споразумение за безплатни доставки на зърно за Африка, които могат да започнат до две -три седмици.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.