Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Състезание за влогъри дава думата на децата

Състезание за влогъри дава думата на децата

Популярният детски ТВ канал Cartoon Network организира състезание по влогърски умения за деца. ВЛОГНИ цели да стимулира талантливите деца от 6 до 16-годишна възраст да покажат колко добри видеоблогове могат да създадат.
Конкурсът ще продължи до 19 септември и ще излъчи най-добър гостуващ влогър на детския ТВ канал. В него
могат да участват начинаещи влогъри, както и всички, за които това досега е било само мечта.
Основната идея на състезанието е, че децата могат да развиват креативния си потенциал, което не само намалява рисковете онлайн, но и ги подтиква да станат активни дигитални граждани. Именно затова партньор на състезанието е Центърът за безопасен интернет в България.
Посланик на ВЛОГНИ е един от най-известните български влогъри – Крис Захариев, който е на 19 години и следва в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”. Има 49 000 абонати в YouTube канала си, а най-добрите му клипове са гледани 3,5 млн. пъти. Крис ще бъде ментор на начинаещите влогъри и ще им помага да направят канала си успешен.
В рамките на месец и половина състезателите ще покажат уменията си и резултатите ще бъдат обявени на официалния сайт на състезанието vlogni. cartoonnetwork.bg. Жури ще избере тримата най-добри, които ще участват във видеоуъркшоп с Крис Захариев, а един от тях ще стане официален гостуващ влогър на Cartoon Network.
“Днешните деца не са вчерашните и ако искаме те да не са агресивни, трябва да се премахне между 50 и 60% от учебното съдържание, което е много претоварено, но това малко интересува Министерство на образованието и науката”, заяви Георги Апостолов, координатор на Центъра за безопасен интернет.
“Според наше изследване – за последните 6 години имаме спад на възрастта на първото влизане в интернет, днес тя е паднала с 3 години, т.е. започва от 7-годишната им възраст. Стана ясно също, че в недалечното бъдеще основното съдържание, което ще се следи и споделя, е видеосъдържанието в интернет – 82% от всичко, което съществува в мрежата. В социалните мрежи също преобладава видеосъдържанието”, което се следи от децата, подчерта Георги Апостолов.
“Влогването е не просто да заснемеш нещо и да го качиш в интернет, необходими са умения – да измислиш сюжета, да имаш какво да кажеш, да знаеш как да го направиш, за да бъде интересно и атрактивно, но образователната система не им помага да направят това”, коментира координаторът на Центъра за безопасен интернет. “Време е
да дадем думата на децата, които трябва да знаят как да изразят емоциите и мислите си”, посочи той.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.