Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Стена във Варна събира желания

Стена във Варна събира желания

На оградата на „Дупката“ в центъра на Варна се изписва черна дъска с послание: „Преди да остарея бих искал…“.

Проектът „Before I die…“ е световен феномен, започнал като експеримент. Наречен „Стената“, тъй като в действителност е една стена, на която хората оставят посланията си, пишейки с тебешир. Към днешна дата е реализиран в 76 държави в цял свят, на 38 езика и са поставени или построени над 2200 стени, изпълнени с послания.

Най-често срещаните послания са: любов, работа, семейство, пътешествие, здраве, комуникация и духовност. Авторите на проекта са издали книга, разпространена в целия свят – „Да се научим да умрем във…“. Идеята за проекта се ражда от Джеймс Рийвас и Канди Чанг, които се ръководят от изследване на Станфордския университет. Изследването е свързано с вербализирането на нашите желания и мисли, които придобиват рефлексивност, която спомага за реализирането им. Същото изследване показва и спомага за получаването и на по-голяма яснота при разпознаване на приоритетите в живота ни.

Стената е мултикултурна и успява да обедини в себе си човешките ценности.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.