Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Стотици балони с горещ въздух от цял свят литнаха в небето над Кападокия

Стотици балони с горещ въздух от цял свят литнаха в небето над Кападокия

Кападокия в град Невшехир е едно от многото приказни кътчета в Турция.

Известен със своите приказни комини и подземни градове, които някога са приютявали ранните християни в региона, Кападокия е позната и с пътешествията с балони с горещ въздух, които са услуга по заявка за туристи, желаещи да разгледат територията от високо, докато се наслаждават на несравнимите изгреви и залези в района.

Кападокия стартира първия си фестивал за балони с горещ въздух вчера и събитието ще продължи до 7 юли, съобщава „Сабах“.

Церемонията по откриването на Международния фестивал за балони с горещ въздух в Кападокия беше доминирана от изпълнения на народни танци.

Фестивалът ще бъде домакин на 150 балона, които ще отведат участниците на фестивала в небето по време на събитието и 20 балона с горещ въздух, специално конструирани за фестивала. В него ще вземе участие и светещ балон, пуснат вечерта, светещ в синхрон с ритмична музика.

Освен Турция, фестивалът посреща балони с горещ въздух от цял свят, включително САЩ, Испания, Полша, Швейцария, Индонезия, Великобритания, Франция, Холандия, Япония и Мексико. БГНЕС

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.