Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Съвместно учение на турски и руски военнослужещи в Сирия

Съвместно учение на турски и руски военнослужещи в Сирия

Турски и руски военнслужещи проведоха второ съвместно учение в Сирия за отразяване на атака срещу механизиран конвой при съвместно патрулиране в провинция Идлиб, където е създадена зона за деескалация.

Учението се е провело в условия, максимално близки до бойните – при горещина от 46 градуса, в движение на бронирани автомобили, като всички военни са били в пълна бойна екипировка, съобщиха от координационния център в зоната за деескалация.

По време на учението е бил разигран епизод, при който терористи детонират мощно взривно устройство и повреждат една от колите в конвоя. След това военните от двете страни напускат превозните средства, откриват вражеските огневи точки и ги унищожават, като осигуряват евакуация на ранените.

Наскоро съвместен руско-турски патрул беше обстрелян в Идлиб от ръчен гранатомет, като двама руски военни бяха ранени. БНР

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.