Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Термокамери пазят турския парламент от вируси

Термокамери пазят турския парламент от вируси

Турският парламент беше оборудван с термокамери за защита срещу хора, които може да са се заразили с коронавирус.

Системата е създадена в координация със здравното министерство, съобщиха от пресофиса на парламента.

Термокамерите, които измерват телесната температура, бяха поставени на трите основни врати на парламента.

На фона на ограниченията за масови събирания поради епидемията, турският парламент ще продължи да работи по редица законопроекти, включително някои мерки за смекчаване на икономическото въздействие на вируса, съобщават турски медии.

В понеделник кабинетът на председателя на парламента излезе с изявление, регулиращо работното време на персонала в парламента, с действаща ротационна система.

След като се появи в Ухан, Китай миналия декември, коронавирусът, официално известен като COVID-19, се разпространи в поне 168 страни и региони, сочат данни, събрани от американския университет „Джонс Хопкинс“. Световната здравна организация обяви избухването на пандемия.

Според последните официални данни в Турция има 1529 потвърдени случаи на коронавирус, а броя на смъртните случаи е 37. БГНЕС

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.