Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Тежките времена заради пандмемията с коронавирус предстоят, заяви премиерът Бойко Борисов

Тежките времена заради пандмемията с коронавирус предстоят, заяви премиерът Бойко Борисов

Тежките времена заради пандмемията с коронавирус предстоят, заяви премиерът Бойко Борисов в началото на заседанието на Министерския съвет. Светът продължава да се лута и няма решение, което да изпълняваме всички заедно, каза Борисов по повод пандемията, предаде БТА.

Като развита демокрация, хората могат сами да вземат решение, когато са добре информирани. С помощта на медиите няма неинформиран човек, каза Борисов и специално благодари за това на средствата за масова информация. Интересни са ми колегите вдясно, когато казват, че трябва да въведем карантина в градовете. Всеки е информиран кои мерки предпазват от заболяването и като демократи сме дали избор на хората да решават. Дали да отидеш на мач, на бар или на ресторант, е избор на човека, каза Борисов. Нищо не ти пречи да си слагаш маската, когато влизаш в бензиностанцията да заредиш гориво. „Като има заповед да не се пътува, ще има кого да псуваш, образно казано. Ние не сме задължили никой да ходи на бар или на мач. Същите тези, които казваха, че маските са за да ни запушат устата, сега казват да затваряме“, каза премиерът. Заповедта се пише за минути и се затваря, посочи той.

Актуализираните планове за приходите в държавата вървят с добри темпове, но истинската криза ще настъпи догодина и в края на тази година, каза Борисов.

Демокрацията е не само права, а и отговорност. Нищо не подсказва, че сме преодолели кризата – и от медицинска, и от икономическа гледна точка, каза Борисов и добави, че се учудва на колегите от опозицията, които казват, че ще се справят по-добре.

Трудното е да се научим да живеем и да работим с мисълта, че този вирус е между нас. Ако не го направим, няма да издържат финансовите и медицинските системи – тогава ще се разпадне държавността, каза премиерът.

Правителството реши в началото на заседанието да даде на Министерството на образованието и науката сграда във Велинград, която да се полза за пансион за месната гимназия по горско стопанство.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.