Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Цацаров: Започва проверка за доклада на турските служби за „Булгартабак”

Цацаров: Започва проверка за доклада на турските служби за „Булгартабак”

“За доклада на турските служби за „Булгартабак”, прокуратурата започва проверка. От абсолютно всички компетентни български служби ще бъдат изисквани абсолютно всички данни за осъществяване на контрабанда на тютюневи изделия”. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров, предаде БГНЕС.

„Ще се иска и информация кой е автор на доклада и с каква цел трябва да се ползва информацията в него. Има страници без заглавие и автор, нямат обозначение на службата, която го е създала“, каза Цацаров. Той допусна, че ще трябва да се сравни целият износ на тютюневи изделия, който е осъществен от страната, с производството на „Булгартабак“.

“Ще се изискат данни и от Митниците и по линия на Интерпол”, добави още Цацаров. МВР ще изисква данни от Интерпол с каква цел е създаден докладът.

Докладът, който беше оповестен у нас преди повече от месец, пристигна официално в прокуратурата в четвъртък привечер, припомня dnevnik.bg. Данните на турските служби са били изпратени и до Интерпол още през лятото, но досега нямаше никаква реакция от властите у нас.
Миналата седмица вътрешният министър Валентин Радев заяви, че се е запознал с доклада, за който първоначално твърдеше, че не съдържа твърдение, свързано с „Булгартабак“, и обяви, че ще питат компанията за констатациите на турските служби.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.