Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»ЦИК започна да потвърждава протоколите от последните 30-ина секции в Турция

ЦИК започна да потвърждава протоколите от последните 30-ина секции в Турция

ЦИК започва да потвърждава пратените протоколи на около 30 секции в Турция, чийто членове и до този час не са напускали изборните помещения. 89,28% от гласовете в Турция отиват за ДПС, сочат данните на ЦИК при 95,22% обработени протоколи. На второ място по брой гласове се нарежда коалицията ГЕРБ- СДС с 5.08% от гласовете.

Членовете на секционните комисии в около 30 секции в Турция все още остават в изборните помещения. От ЦИК не са се свързали с тях, за да се установи защо няма потвърждение на протоколите, има ли проблем и какъв е той, за да бъде отстранен. Хората са доста изнервени след дългия изборен ден и безсънната нощ.

Няма все още и обобщени данни за броя гласували в Турция вчера. 17 672-ма са гласувалите в 65-те секции в Турция, за които отговаря генералното ни консулство в Истанбул. 9144 души са гласували в Бурса, където имаше 33 секции. В останалите 32 секции, от които 25 в Истанбул, своят глас са дали 8528 души.

За сравнение на предишния вот през април в района на Истанбул бяха гласували малко над 6 хиляди души.

Изборният ден в Истанбул приключи с празни секции без удължаване. БНР

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.