Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»ЦРУ търси агенти с турски, арабски, персийски и китайски езици

ЦРУ търси агенти с турски, арабски, персийски и китайски езици

Директорът на Централното разузнавателно управление на Съединените американски щати Джина Хаспел заяви, че ръководената от нея организация има нужда от агенти владеещи арабски, китайски, персийски и турски езици, предава CNNTurk, пише БГНЕС.

Според Хаспел именно подобни агенти са от първостепенна необходимост за разузнавателни операции в държави, противници на Съединените щати.

Хаспел, която след терористичните атентати от 11 септември 2001 година е ръководела един от тайните затвори на ЦРУ в Тайланд, беше назначена от президента Доналд Тръмп през май 2018 година въпреки протестите на редица правозащитни организации.

Според нея САЩ прекалено дълго време са били изцяло погълнати от борбата срещу международния тероризъм, но сега трябва да се завърнат към практиката да извършват разузнавателна дейност срещу страните противници на Съединените щати.

Хаспел не назова конкретно въпросните държави, но подчерта, че за целта агенцията възнамерява да назначи и обучи за агенти служители, които говорят арабски, турски, китайски, персийски и турски езици.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.