Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Туитър може да стане платен за правителствени агенции

Туитър може да стане платен за правителствени агенции

Туитър може да се превърне в платена услуга за компании и правителствени агенции. Предприемачът Илон Мъск, който купи едноименната компания, обяви това на страницата си в гореспоменатата социална мрежа.

„Туитър винаги ще бъде безплатен за обикновените потребители, но е възможно да се заплаща такса за търговските или правителствените потребители“, се казва в публикацията.

След няколко години Туитър може отново да стане публичен, така че акциите му да могат да се купуват свободно на фондовата борса, съобщи The Wall Street Journal.

Предприемачът Илон Мъск, който в момента придобива компанията, притежаваща едноименната социална мрежа, е заявил пред потенциалните инвеститори, че планира първично публично предлагане три години след приключването на сделката.

По-рано Мъск обяви намерението си да превърне Tуитър от публична компания в непублична, след което акциите ѝ ще могат да се продават или разменят само на частни начала или извънборсово.

Ръководството на Tуитър обяви на 25 април, че американският предприемач ще закупи компанията за 44 млрд. долара. Според Комисията по ценни книжа и борси, ако милиардерът реши да прекрати споразумението, ще трябва да плати на Tуитър глоба в размер на 1 млрд. долара. Ако Tуитър инициира раздялата, Мъск ще бъде компенсиран. Крайната дата на приключване на сделката е 24 октомври 2022 г. БГНЕС

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.