Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Турската полиция откри 9-годишно момче, държано цяла година под ключ

Турската полиция откри 9-годишно момче, държано цяла година под ключ

Деветгодишно момче е било намерено почти в несвяст, заключено в стая в къща за вторични суровини в северозападния турски окръг Бурса, където било държано близо година, съобщават турски медии.

„Ноктите и косата му бяха пораснали дълги. Той дори е уринирал и се е изхождал в стаята“, разказа служител по сигурността, който го е намерил, пред информационната агенция ДХА.

Момчето е било настанено в болница за лечение. То ходи трудно и постоянно търси храна, пише БТА.

Според полицията къщата за събиране на отпадъци, в която е намерено детето, е била наета от леля му. Тъй като лелята не плащала наема в продължение на една година обаче, хазяинът се е обърнал към съда. Със съдебно решение на мястото били изпратени полицаи, които били шокирани да намерят в една от стаите малкото момче с тегло едва 17 килограма и ръст 138 см.

Лелята на детето обвинила сестра си, майка на момчето, че не е искала да се грижи за него и го е изоставила. Майката твърди, че сестра й, която била настойник на детето, има психически проблеми.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.