Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Турските таксиметрови шофьори вече ще изискват лични документи на пътниците

Турските таксиметрови шофьори вече ще изискват лични документи на пътниците

Турските таксиметрови шофьори вече са задължени да изискват от пътниците да представят официални документи, за да не бъдат обвинени в трафик на мигранти, съобщава „Хюриет дейли нюз“.

Мярката е заложена в решение на турското министерство на вътрешните работи, за което са уведомени търговските камари във всички 81 окръга на страната, писа в. „Миллийет“.

Новата регулация се отнася за случаите, когато чужденец поиска таксиметровият шофьор да го закара в друг окръг, пише БТА.

Ако чуждестранният гражданин има статут на международна закрила в Турция, той следва да покаже идентификационната си карта, утвърждаваща това, както и документ, представляващ разрешение за пътуване. Ако чужденецът е турист, той трябва да се легитимира с паспорт, за да бъде превозен.

В случай че шофьорът предприеме пътуването без да поиска тези документи, той ще бъде глобен и обвинен в трафик на мигранти.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.