Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Турският гигант за мокри кърпи „Сапро“ ще инвестира в България

Турският гигант за мокри кърпи „Сапро“ ще инвестира в България

Турският гигант за производство но мокри кърпи „Сапро“ планира да разшири бизнеса си на Балканите. В тази връзка фирмата възнамерява да отвори завод за производство на мокри кърпи в България, съобщава сайтът Dunya.com.

Един от съдружниците на фирмата Джейхун Зинджиркъран, който твърди, че компанията сама ще направи инвестицията заявява, че за фабриката в България „ще бъдат вложени 3 милиона евро“. „През тази година смятаме да започнем производство“, добява Зинджиркъран.

Не се уточнява точно къде ще бъде построен заводът.

„Сапро“ се смята за най-големият производител на мокри кърпи в Турция. Започва дейността си през 1997 г. върху закрита площ от 35 хиляди кв. м. Дневно в съораженията на „Сапро“ се произвеждат 120 милиона кърпички, които се изнасят за 62 страни. Още от основаването си „Сапро“ изнася 75 на сто от продукцията си и се смята за лидер по износ в бранша в Турция. Фирмата произвежда продукция за хиляда сто петдесет и две различни марки. Изнася главно за еврпоейския пазар.

Въреки че фирмата не е известна извън своя бранш, в Турция тя държи 40-процентен дял от пазара.

Obzornews.bg

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.