Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Турция е засякла южноафриканския и бразилския вариант на коронавируса

Турция е засякла южноафриканския и бразилския вариант на коронавируса

Южноафриканският и бразилският вариант на коронавируса са били засечени в Турция, съобщи здравният министър на страната Фахреттин Коджа, цитиран от Анадолската агенция.

Отделно, досега са установени 196 случая на британския вариант в страната, каза още министърът. Пациентите са изолирани, добави той.

Коджа предупреди, че някои от тези варианти се разпространяват бързо и призова гражданите да вземат предпазни мерки и да избягват големи събирания на хора.

По думите на министъра на фона на ново нарастване на случаите мерките срещу пандемията ще продължат с пълна сила. Той напомни, че в селата присъственото обучение на учениците започва на 15 февруари, а от март се очаква на училище да се върнат и децата от 8 и 12 клас в зависимост от хода на пандемията.

Турция извършва ваксинация на лицата над 75 години с препарата на китайската фирма Синовак, като до момента са ваксинирани 2,4 милиона души при население от над 83 милиона. БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.