Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Турция изпрати командоси по границата със Сирия

Турция изпрати командоси по границата със Сирия

Идващи от четирите краища на Турция части „Командос“ и бронирани и допълнително усилени против мини военни средства тип „Таралеж“, се съсредоточават по границата със Сирия, предаде информационна агенция ИХА, цитирана от „Фокус“.

Частите „Командос“, съставени от професионални сержанти, офицери и подофицери, преминаха през провинция Килис и продължиха към провинция Газиантеп (и двете – граничат със Сирия – бел. „Фокус“).

Заедно с боеприпасите и военните средства, те са готови да изпълняват задачи в Сирия. Стана известно, че частите „Командос“ ще бъдат придадени като укрепления на намиращите се по границата със Сирия военни части, източно от река Ефрат.

В самата провинция Килис също се извършва прегрупиране на войсковата групировка по границата. Действията на турската армия продължават „стъпка по стъпка“, посочва още ИХА, пише „Фокус“.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.