Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Турция отчете най-голям брой нови Covid заразени от април насам

Турция отчете най-голям брой нови Covid заразени от април насам

Във вторник Турция регистрира 29 338 нови случая на Covid-19, което е най-големият брой ежедневни инфекции от 30 април, показват данните на министерството на здравеопазването, цитирани от Ройтерс.

Общият брой на заразените с коронавирус от началото на пандемията възлиза на 6,9 милиона, като 6,3 милиона от заразените са се възстановили успешно.

В Турция също така бяха регистрира 260 смъртни случая от коронавирус през последното денонощие, с което общият брой на смъртните случаи достига 62 065. Увеличаването на ежедневния брой на смъртните случаи в Турция от средата на юли е сред най-силните в страните в Европа и Близкия изток, показват глобалните данни.

Турция отвори училищата за присъствено обучение този месец и премахна повечето противоепидемични мерки през лятото.

По-рано този месец Анкара започна да иска отрицателен PCR тест или доказателство за ваксинация от учители, а също и за определени публични събития.

По отношение на ваксинацията вече са приложени над 104 милиона ваксини срещу Covid-19, като 52,6 милиона души са получили поне една доза, а близо 42 милиона граждани или 49,6% от населението на страната са напълно ваксинирани.

БНР

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.