Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Турция разчита зърнената сделка да бъде удължена най-малко за два месеца

Турция разчита зърнената сделка да бъде удължена най-малко за два месеца

Турция изрази надежда за удължаване най-малко за два месеца на зърнената сделка, чийто срок на действие изтича на 18 май. Това съобщи пред журналисти турският външен министър Мевлют Чавушоглу след завръщането си от Москва, където се състояха четиристранни преговори за Сирия, предаде БТА, цитирайки ТАСС.

„Надявам се, че по време на срещата в Истанбул ще бъде постигнат положителен резултат. Смятаме, че въпросът ще бъде финализиран от нашия президент (Реджеп Ердоган) в разговора му с (руския президент Владимир) Путин и сделката ще бъде удължена най-малко за два месеца“, каза Чавушоглу.

По думите му, от страна на Русия и Турция в преговорите участват заместник-министрите на външните работи, а от украинска страна – заместник-министърът на инфраструктурата.

Чавушоглу съобщи, че е обсъдил въпроса за удължаване на зърнената сделка в Москва с руския си колега Сергей Лавров. По думите на турския първи дипломат, на тази среща са били обсъдени също двустранни, регионални въпроси, както и ситуацията в Украйна и Кавказ.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.