Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Турция: САЩ да предадат базите си в Сирия на нас или ще ги унищожим

Турция: САЩ да предадат базите си в Сирия на нас или ще ги унищожим

В хода на преговорите в Анкара с американския съветник на президента за национална сигурност Джон Болтън турските официални лица ще поискат да бъдат предадени американските военни бази в Сирия на турската страна или ще бъдат унищожени. Това оповести Хюриет Дейли нюз.

Според вестника Турция не приема прехвърлянето на 22 американски военни обекта в ръцете на кюрдските формирования в северна Сирия след изтеглянето на войските си от арабската страна.

Болтън е на посещение в Турция, в рамките на което днес той разговаря с официалния представител на турския президент Ибрахим Калин. Планирано бе след преговорите в столицата да се проведе пресконференция, но тя бе отменена.

На 9 декември американският президент Доналд Тръмп разпореди пълното изтегляне на войските на САЩ от Сирия. Тръмп съобщи, че Съединените щати са победили ИД в Сирия, което е единствената цел да остане там американския военен контингент. САЩ възнамеряват да изтеглят войските си от територията на Сирия в рамките на 60-100 дни. БГНЕС

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.