Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Турция ще пропуска свободно българите пътуващи към турски болници

Турция ще пропуска свободно българите пътуващи към турски болници

От 20 май Турция ще пропуска свободно всички български граждани, нуждаещи се от лечение в турски болници, с до двама придружители, без те да бъдат поставяни под 14-дневна карантина. Това съобщават от българското външно министерство, като цитират нота на турската страна. Така отпада необходимостта от индивидуално искане за разрешение по дипломатически път за всеки един случай на лечение в Турция.

Хората, които се нуждаят от лечение, ще бъдат допускани по въздух през летищата в Истанбул и Анкара, а по суша те ще могат да влизат от ГКПП „Капитан-Андреево“, предаде БНР.

При влизане в Турция, на пациентите и техните придружители ще се извършват PCR тестове за Covid-19 срещу заплащане или ще се вземат проби за PCR тест.

Облекченията за лечение в Турция ще важат освен за българи и за граждани на останалите балкански държави, с изключение на Гърция.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.