Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Турция върна обратно 15 заподозрени за членство в ИДИЛ

Турция върна обратно 15 заподозрени за членство в ИДИЛ

Турското вътрешно министерство съобщи за 15 върнати чужди граждани обратно в държавите им на произход, заради подозрения за членство в ИДИЛ. Две жени, които са били върнати в Холандия са били задържани на летище Шипхол. Това съобщава на сайта си турската секция на Дойче веле.

Според информация на Анадолската агенция между 11-19 ноември Турция е екстрадирала 15 чужди граждани, заподозрени във връзки с ИДИЛ. Десет от екстрадираните лица са били германски раждани, един – датски, един – американски и двама – холандски граждани.

Холандската информационна агенция ANP съобщава, че вчера са били задържани две жени на 23 и на 25 години на летище Шипхол, които били заподозрени във връзка с ИДИЛ. Отбелязва се, че с тях е имало и две деца на по 3 и 4 години, които били настанени в дом за закрила на детето.

Съобщава се, че жените ще бъдат изправени пред съд в петък. Една от жените е била с холандско гражданство, но на другата й било отнето гражданството през миналия месец.

Вчера турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу заяви пред Ройтерс, че повечето заподозрени във връзки с ИДИЛ лица, които се намират в Турция ще бъдат върнати в страните им на произход.
По информация на Анадолската агенция в центровете за екстрадиция в Турция все още има 944 „чужди бойци терористи“.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.