Home»АКТУАЛНО»Тя е на 2 годинки, но прекара 475 дни в затвора

Тя е на 2 годинки, но прекара 475 дни в затвора

Тя е на 2 годинки, но прекара 475 дни от своя живот в турски затвор. Казва се Зейнеп Шура и се опитва да разбере какво се случва около нея. След прокълнатия опит за преврат на 15 юли 2016 г. малката Зейнеп е вкарана в затвора заедно със своята майка. Полицаите арестуват майка й и отвеждат двете в затвора в Ерегли, Коня в Централен Анадол. Обвиняват майка й, че използва мобилно приложение „Байлок“, като и се казва в прав текст, че ще бъде задържана в затвора, „докато съпругът ти не се предаде“.

На 17 януари 2-годишната Зейнеп и нейната майка бяха освободени, след като Наказателния съд в Аксарай постанови: „Извиняваме се, вие не сте използвали „Байлок“.

Журналистката Арзу Йълдъз изрази в Туитър своята подкрепа на малката Зейнеп и изрази възмущение, че стотици малки деца като нея се намират в турските затвори. Арзу Йълдъз написа: „Няма компенсация на откраднатите живот, свобода и време!“

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.