Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»В Атина почетоха паметта на загиналите в пожарите

В Атина почетоха паметта на загиналите в пожарите

Със свещи в ръка и едноминутно мълчание, гърци на всякакви възрасти се събраха на площад „Стингама” през гръцкия парламент и пред паметника на незнайния войн, за да почетат жертвите на пожарите от миналата седмица, съобщи БГНЕС.

Гражданите образуваха със свещите си сърце и числата 23 и 7, което представлява датата на катастрофалните пожари от 23-ти юли, които убиха 91 човека, а 25 човека остават в неизвестност.

„Едно извинение за всички вас горе”, е събитие организирано чрез социалните мрежи от бившия баскетболист Янис Гагалудис, който призовава гражданите да отдадат почит на жертвите от катастрофалните пожари в 21:00 местно време в понеделник.

„Макар, че никой не се извини, мисля, че нашите извинения на тези деца и хора, които умряха е най-малкото, което можем да направим”, заяви баскетболистът в своя Фейсбук профил и призова гражданите да се присъединят към него.

Данните на официалната специална сметка на гръцката държава в Банката на Гърция за облекчаване на пострадалите от пожарите в Източна и Западна Атика са следните:

Банка на Гърция/Bank of Greece
Номер на сметката: 23/2341195169
IBAN: GR4601000230000002341195169
Име на държателя на сметката: Министерство на финансите/Ministry of Finance
BIC/SWIFT: BNGRGRAA

Obzornews.bg

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.