Home»СВЕТОВЕН ОБЗОл протестите тази нощ в Белград бяха ранени 19 полицаи и 17 демонстранти по данни на лекарите

В протестите тази нощ в Белград бяха ранени 19 полицаи и 17 демонстранти по данни на лекарите

Най-малко 19 полицаи и 17 демонстранти бяха ранени в протестите в Белград тази нощ, започнали против намерението да се въведе полицейски час в сръбската столица като мярка за борба с коронавируса, съобщава БТА, цитирайки Танюг.

По данни на лекари от Бърза помощ няма тежко ранени хора. Ударен от лек автомобил полицай е хоспитализиран във Военномедицинската академия в Белград.

Бърза помощ е трябвало да се отзове на 112 места снощи, 30 от които са били обществени места.
Министърът на вътрешните работи Небойша Стефанович съобщи по-рано за 10 ранени полицаи, на един от които са счупени двата крака.

„В Белград се случват ужасни неща. Полицията нормално и рационално върна контрола навсякъде, където имаше насилствени демонстрации и взе мерки и действия гражданите да бъдат свободни и никой да не ги малтретира“, каза той.

Министърът призова прокуратурата да приключи работата си и колкото е възможно по-скоро да приложи предвидените в закона процедури против насилниците.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.