Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»В Турция арестуваха 20-годишна мнима лекарка

В Турция арестуваха 20-годишна мнима лекарка

В Турция арестуваха 20-годишната Айше Йозкираз, която е работила, като лекар без да притежава диплома.

Арестуваната Айше Йозкираз, която е работила в Държавната болница в Черкезкьой, област Текирдаг, като общопрактикуващ лекар. Тя се е представяла с името Айшем Йозкираз.

Мнимата лекарка е арестувана на 25 ноември, след като нейни колеги се усъмнили в нейната компетентност и подали сигнал до властите, пишат турски медии.

Пред разследващите инспектори задържаната е заявила, че е присъствала на много операции по желание на лекарите. В своя защита мнимата лекарка посочва, че не е ощетила финансово никого. „Не бях приета медицина и от страх от семейството си излъгах. После попаднах в една спирала и не можах да се отърва. Толкова съжалявам, никога не съм искал нещата да стигнат дотук. Нямам никакви психични заболявания“, каза Айше Йозкираз.

Отдруга страна мнимата лекарка за да изглежда по-достоверно на рождения си ден е изпратила на себе си венец с цветя. Рожденият ден на мнимата лекарка е бил отбелязан на 20 октомври в присъствието на лекари и медицински сестри.

Айше Йозкираз е поръчала от интернет сайт венец с цветя, на който пише, че Медицинския факултет на Истанбулския университет поздравява лекарката по случай нейния рожден ден.

Мнимата лекарка е платила от личната си кредитна карта 350 лири (около 35 лева) за услугата.

obzornews.bg

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.