Home»СВЕТОВЕН ОБЗОл Турция ще има глоби от 900 лири за хора без маски

В Турция ще има глоби от 900 лири за хора без маски

Турските власти обявиха, че от понеделник в страната ще се налага глоба от 900 лири (около 300 лева) за граждани без предпазни маски в окръзите, в които е въведено задължителното им носене като мярка за предпазване от коронавирус, предаде БНР.

В момента в страната поставянето им на обществени места, в магазини, кафенета и ресторанти е задължително в 48 окръга и в големите градове Истанбул, Анкара, Измир, Бурса и важи както за местните жители, така и за чужденците. В морските курорти носенето на маски не е задължително, както и в пограничния град Одрин.

Междувременно турски учен от специализирания Научен съвет за борба срещу коронавируса – проф. Левент Акън, посочи, че турското общество се отнася с безразличие към опасността от Covid-19.

„В обществото се наблюдава умора от коронавируса, което пък създава атмосфера на безразличие и нехайство към опасностите. Определено турското общество изгуби контрола върху предпазните мерки срещу разпространението на коронавируса“, каза професор Акън пред телевизионния канал Хабертюрк.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.