Home»СВЕТОВЕН ОБЗОл Турция замениха плакат с мисъл на Ататюрк, с думи на Ердоган

В Турция замениха плакат с мисъл на Ататюрк, с думи на Ердоган

В спортна зала в турския град Балъкесир беше свален плкат с мисъл на основателя на републиката Ататюрк, а на нейно място бе окачен друг с думи на настоящия президент Ердоган.

На сваленият по нареждане на ръководството на спортната зала плакат са били написани думите на Ататюрк: „Аз обичам умния, сръчния и нравствен спортист.“ На тяхно място вече стоят следните думи на Ердоган: „Спортът не е нито амбиция за победа, нито страх от загуба. С една дума, спортът е самоувереност.“

Плакатът с мисълта на Ататюрк е бил окачен на закътано място, където не се забелязва, предават турските информационни сайтове.

Властите: станала е грешка

Въз основа на реакциите Областният директор по младежта и спорта в Балъкесир Локман Аръджъоглу заяви: „Областната дирекция по младежта и спорта изготви плакати с мисли на основателя на републиката Ататюрк, на президента Ердоган, на министъра на младежта и спорта, на областния управител и общинския кмет. Според протокола думите на Ататюрк е трябвало да стоят вляво, а тези на президента Ердоган – вдясно. Работниците са ги разменили по време на мач, затова така се е получило. Тоест налице е някаква грешка и е редно да се отстрани. Ние категорично нямаме нищо против към основателя на нашата република Ататюрк. И без друго ние изготвихме плаката с лика на Ататюрк.“

Obzornews.bg

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.