Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Вътрешният министър на Турция нареди на полицаите да чупят краката на наркодилъри

Вътрешният министър на Турция нареди на полицаите да чупят краката на наркодилъри

Турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу нареди на полицаите да чупят краката на наркодилърите, които бъдат забелязани край училища, предаде БГНЕС, като цитира местни медии. „Ако наркодилърът е близо до училище, полицията има задължението да му счупи крака. Направете го и обвинете мен“, заяви той на среща по въпросите на сигурността в турската столица Анкара.

Турската Асоциация по правата на човека и в. „Джумхурийет“ обвиниха Сойлу, че подстрекава към извършване на престъпление.

Министърът заяви, че 2017 г. е била рекордна по количеството заловени наркотици и спомена залавянето на 20 тона хероин. Според Сойлу срещу наркодилърите трябва да се води същата борба като и срещу Кюрдската работническа партия (ПКК). „Това, което правим по отношение на терористите от ПКК, трябва да го правим и на наркодилърите – никой не може да отрови нашето бъдеще“. segabg.com

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.